Case Eduskunta

Case Eduskunta

Eduskunta valitsi kuvienhallintajärjestelmäkseen Communication Pron Cumulus Enterprise -ratkaisun. Eduskunnan hallintojohtajan mukaan Cumulus Enterprise -ratkaisu oli kokonaistaloudellisesti edullisin ja vastasi parhaiten ennalta määriteltyjä tavoitteita ja tarpeita.

Cumulus Enterprise -ratkaisu sisältää kuvienhallinnan valmisohjelmistojen kokonaisuuden, jota on räätälöity eduskunnan tarpeita vastaavaksi.

Eduskunnan kuva-arkisto hallinnoi eduskunnan paperikuva-, negatiivi- ja digitaalisten kuvien arkistoa. Kuva-arkisto ja eduskuntatiedotus palvelevat sekä eduskuntaa että ulkopuolisia asiakkaita erilaisissa kuvatarpeissa. Arkistosta kuvia toimitetaan eduskunnan tarpeisiin (julkaisut, verkkosivut, näyttelyt), kansanedustajien omaan käyttöön, tiedostusvälineille, opetukseen ja tutkimukseen sekä ulkopuoliseen julkaisutuotantoon. Kuva-arkistossa olevien kuvien kokonaismäärä on yli 150 000.

”Eduskunta päätyi valmisjärjestelmään, koska ei halunnut lähteä mukaan laajaan sovelluskehitystyöhön.”

– Jani Stenvall, eduskunnan kirjaston verkkopalveluasiantuntija

Ratkaisulla eduskunnan kuva-arkisto on saanut käyttöönsä web-selaimella toimivan sovelluksen, jonka avulla hallinnoidaan ja arkistoidaan digitaalisia kuvia sekä niiden viitetietoja.

Cumulus Enterprise -järjestelmä mahdollistaa myös paperikuvien, diojen ja negatiivien viitetietojen tallennuksen. Se tehostaa kuvien löytymistä, hallinnointia ja käyttöä eduskunnassa. Järjestelmän avulla digitaalisia kuvia voi katsella, ja käyttäjä voi käyttöoikeuksiensa puitteissa poimia niitä käytettäväksi esitteissä, julkaisuissa, verkkosivuilla tms. Myös eduskunnan ulkopuolisten asiakkaiden (sidosryhmät, kansalaiset) kuvatarpeet voidaan tyydyttää laadukkaasti ja nopeasti järjestelmän avulla.

Asiakas
Eduskunnan kirjasto