museum pro – virtuaalinen näyttelyn suunnittelija

museum pro
virtuaalinen näyttelyn suunnittelija

Räätälöity kuraattorin vaatimuksiin

Taidenäyttelyn suunnittelu merkitsee monimutkaista vuorovaikutusta taiteen, arkkitehtuurin ja logistiikan välillä. cura3D kehittämä museum pro tarjoaa ammattimaisia työkaluja kuraattoreille. museum pro ratkaisut kehitetään tiiviissä yhteistyössä näyttelyn museoiden, suunnittelijoiden ja IT-asiantuntijoiden kanssa. museum pro:n helppokäyttöinen työkalu on tarkoitettu museon näyttelysuunnittelun henkilökunnalle eikä edellytä 3D-osaamista.

Luo virtuaalinäyttely kaikkien nähtäväksi

Klikkaa kuvaa ja kokeile itse! Liiku hiirellä tilassa ja klikkaa tauluja

Jaa näyttelyehdotus 360° panoraamanäkymänä kommentointia varten tai julkaise teaseri näyttelystä kotisivuilla. Klikkaa kuvaa ja kokeile!

Näyttelyyn voi tutustua liikkumalla tilassa hiirellä

Luo otokset malleista esikatseluna, jotka jäljittelevät tilojen ”näkymiä”. Mahdollistaa mallin hyvälaatuisen kuvakaappauksen 2 x resoluutiolla sekä myös 360 asteen webbiversio livetoimintaa varten.

360° näkymän voi jakaa helposti

Jaa esikatselu kuraattoreille, näyttelyn suunnittelijoille ja yhteyshenkilöille suunnittelun edetessä. Lisäksi voit jakaa materiaalit näyttelyiden mainostamiselle ja viestimiselle, verkkosivustoosi, sosiaaliseen mediaan tai visuaaliseen viestimiseen.

Katselutilat

Mallinnusluonnoksessa sijoitetut teokset esitetään kuvakkeina. Tällöin uudet objektit voidaan jakaa nopeasti useisiin huoneisiin alustavana paikkana.

Mallinäkymä jäljittelee käsityönä tehtyjä arkkitehtuurimalleja. Teokset voidaan sijoittaa laajemmille seinille ja seinäosille. Mallinäkymä on erityisen sopiva huoneiden mittasuhteiden visualisointiin yleiskatsauksessa.

3D-näkymä näyttää virtuaalimuseon tarkastelevan henkilön näkökulmasta. Tämä näkymä on mahdollisimman lähellä todelliseen näyttelyyn suunniteltua visuaalista tilannetta. Seinien väritykset ja esineiden etäisyydet voidaan parhaiten tarkastaa tässä näkymässä. Valitsemalla kehykset ja kehyspahvit tässä näkymässä parantaa visuaalisuuden tuntua.

Ripusta taideteoksia (Drag & Drop) menetelmällä

Aseta teokset oikella skaalauksella yksinkertaisesti valitsemalla teos ja raahaamalla tiedosto sovellukseen.

2D ja 3D näyttelyesineiden tuonti

museum pro mahdollistaa JPEG, BMP, TIFF ja PNG tiedostomuotoisten kuvatiedostojen tuomisen sovellukseen ja tarjoaa digitaalisten reproduktioiden automaattisen skaalauksen. Teksturoitujen 3D-mallien tuonti suositussa Autodesk® FBX- ja Collada (Sketchup) DAE-muodossa.

Jos näyttelyesineesi 3D-tietoja ei ole vielä käytettävissä, voit käyttää rajattua tai leikattua PNG-kuvaa. Kuvan ääriviivat voidaan sijoittaa, siirtää ja sijoittaa vitriineihin tai pylväksien päälle, aivan kuten virtuaalinen näyttelysi olisi 3D-mallinen.

Tietokannan tuonti

Voit tuoda näyttelyluetteloita yksinkertaisella ponnahdusvalikolla tai Microsoft Excel CSV-taulukosta. Riippuen vaatimuksista museum pro voidaan integroida kaikkiin yhteisiin kokelmanhallinan järjestelmän muotoihin (esim. Cumulus, Collection Pro, MuseumPlus RIA, jne.).

Seinien väritys

Hiiren oikella klikkauksella tai tuplaklikkauksella voit avata seinän väri-dialogin. Voit valita seinän tai lattian väritksi joko RAL-, Pantone- tai RGB-värejä. On mahdollista laittaa väri vain yhdelle seinälle, nykyisen huoneen seinille tai koko näyttelyarkkitehtuuriin, mukaanlukien tarvittaessa lattiat.

Dynaaminen mittaus

Klikkaamalla mittauspainiketta eistellään näyttelyn seinien väliset etäisyydet. Etäisyydet päivittyvät dynaamisesti, eli jos lisäät tai siirrät teosta, etäisyydet muuttuvat vastaavasti. Esitetyt etäisyydet ovat mitoitetusta seinärakenteesta.

Muokattujen seinien vienti

Kolmas käytettävissä oleva painike mahdollistaa seinän muokatun mittatason viennin pdfvektorigrafiikaksi. Kaikki tarvittavat tiedot, jotka tarvitaan teosten todellisen näyttelyyn “asentamiselle” sisältyvät pdf-tiedostossa. PDF-tiedosto voidaan tallentaa haluamaasi paikkaan ja se on skaalautuva ilman hävikkiä (paitsi näyttelykuvat kohdalla). Tämä on erityisen hyödyllistä suurille tulosteille. Voit lisätä mukautettuja tekstin kommentteja vapaasti teosten läheisyyteen.

Näyttelykonfiguraattori

museum pro:n näyttelykonfiguraattori auttaa sinua nopeasti visualisoimaan kehyksesi ja kehyspahvin valintaa. Kehyskirjasto on käytettävissäsi, jossa kukin kehys voidaan vapaasti skaalata. Kehysrungon leveydet, korkeudet ja syvyydet voidaan sopeuttaa, joten voit helposti valita kehyspahvi-mitat. Kehys- ja kehyspahvien värit voidaan määrittää joko RGB: nä tai kehyskirjaston perusteella. Lisäksi voit määrittää ennalta määrätyt vakiokokoiset kehyksen koot, jotka ovat käytettävissä sinun galleriassa tai museossa. Kehyspahvien kokoa mukautetaan näyttelyn ja runkokoon perusteella

Mukautetun arkkitehtuurin luonti

museum pro tarjoaa myös harvemmin käytettyjen huoneiden nopeaan integroimiseen virtuaalisen näyttelyn suunnitteluun ja moduulin mukautettujen huoneiden luomiseen. Pohjapiirrosten perusteella käyttäjät voivat luoda yksinkertaisia huoneita ja käyttää niitä suunnittelussaan. Toteutuksen lopputulos, eli visuaalinen laatu, täyttyy huoneiden mittasuhteiden ja perusvärimoodien vaatimusten osalta. Erityisesti esineiden näyttelyt vieraissa näyttelytiloissa saa huomattavaa hyötyä suunnittelun turvallisuudessa.

Väliaikaisten elementtien kuten seinät, jalustat, väliseinäjärjestelmät jne. on helppo toteuttaa.

Rajoittamaton määrä näyttelytiloja

Luo rajattomasti erilaisia näyttelyjätiloja ja kokeile erilaisia näytöksiä ja katselukulmia.

Tiedonsiirto teoksen hallintasovelluksesta, CollectionPro:sta

Tehosta toimintaasi ja tuo teokset, mukaan lukien kuvat, mitat ja metatiedot suoraan CollectionPro teosten ylläpitosovelluksesta.

Muita ominaisuuksia

– digitaalisten reproduktien automaattinen skaalaus – teksturoitujen 3D-mallien tuonti suositussa Autodesk® FBX-muodossa.

– tekstien ja kommenttilehtien luonti ja sijoittelu seinille

– nopea muokkaustyökalu kymmenellä mittauspisteellä tarkkaan sijoittamiseen

– näyttelyn valaistuksen lisääminen ja muokkaus museum pro:n valaistuksen suunnittelumoduulilla

– käytettävissä myös Oculus Rift ja HTC Vive virtuaalitodellisuuslasien kanssa

Täältä saat lisätietoa museum pro ratkaisusta

cura3D kehittämä museum pro tarjoaa ammattimaisia työkaluja kuraattoreille.
museum pro:n näyttelykonfiguraattori auttaa sinua nopeasti suunnittelemaan ja visualisoimaan virtuaalisen 3D-näyttelyn.
Kun haluatte lisätietoa tarjoamme mielellään esittelyä joko webinaarimuodossa tai tulemme myös paikan päälle esittelemään ratkaisua.