Verkkonäyttely.fi

Verkkonäyttely.fi on museoille uusi edullinen ratkaisu verkkojulkaisemiseen

Katso verkkonäyttely esimerkki

Museon oma verkkonäyttely tuo kävijöitä museon omille sivuille

Museoille tarjotaan mahdollisuus julkaista ajankohtaiset näyttelyt ja kokoelmat kotisivuilleen Communication Pro:n tarjoamalla uudella museon Verkkonäyttely.fi palvelulla.

Museo saa käyttöönsä julkaisusivuston, jossa museon ajankohtaiset näyttelyt ja kokoelmat julkaistaan. Museo voi itse ylläpitää sivuston sisältöä.

Verkkonäyttely ei ole kokoelmanhallintaa tai luettelointia, vaikka palvelu voidaankin yhdistää niihin. Palvelua voidaan laajentaa MediaBank ja Cumulus aineistonhallintaan tai CollectionPro ja Qi kokoelmanhallintaan, riippuen museon tarpeesta.
Julkaise arvokkaat taideteokset verkkonäyttelynä

Palvelu sisältää:

  • personoidun monikielisen museon verkkonäyttelysivuston
  • 25 GB tallennustilaa teoksille
  • sisällön hallinnan selaimella
  • julkaise kuvia, videoita, dokumentteja, esitteitä, äänitteitä…
Kiinnostuitko?

Ota yhteys, niin pääsette kokeilemaan palvelua ja kerromme miten saatte julkaistua kokoelmanne jopa päivässä.

Muutoksen aallonharjalla

Koronavirus on saanut valtion rajoittamaan pääsyä kulttuuritapahtumiin sekä museoiden tiloihin. Tilanne pakottaa museot nyt hyödyntämään digitaalisia julkaisualustoja tavalla tai toisella. Museotoiminnan tiimityö ei enää edellytä fyysistä läsnäoloa ja teknologia mahdollistaa sisällön ylläpidon selaimella.

Haluamme tehdä voitavamme jotta museot selviävät uudessa tilanteessa. Haluamme inspiroida museoita hyödyntämään digitaalisia julkaisukanavia meidän uusilla käyttöliittymillä ja työkaluratkaisuilla.

Lue lisää aiheesta blogistamme: Museot siirtyvät verkkonäyttelyihin

Moderni näyttelysivusto kuville, videoille ja julkaisuille

Mikrosivusto visuaaliselle sisällölle

Museot esittelevät verkkonäyttely.fi sivustoillaan tarinansa sekä kuvia, videoita, dokumentteja, esitteitä, ääniä että muita tiedostoformaaatteja. Luo upean verkkonäyttelyn mediatiedostojen avulla ja kerää yleisöpalautetta täydentääkseen näyttelyn sisältöä.

Nopeasti käyttöön

Käyttöönotto on nopea ja se voidaan tehdä museolle helpoksi monellakin tavalla. Sisältö voidaan siirtää kokonaisuutena palveluun, esim. isot tiedostot FTP-siirtona ja metatiedot Excel/CSV-tiedostona tai tiedot siirretään palveluun suoraan selaimella.

Museon tehokas julkaisukanava

Näyttelysivusto voidaan julkaista linkkinä museon kotisivuilla, upotettuna verkkosivuille tai vaikkapa linkitettynä sähköpostiviestiin. Kotisivujen ylläpitäjää ei tarvita verkkonäyttelyn ylläpitoon, muutokset näkyvään aineistoon tehdään suoraan palvelun selaimella ja näkyvät reaaliaikaisesti.

Brändäystä online-kokemuksien kautta

Palvelun omalla selaimella voidaan lisätä, muokata ja poistaa sisältöä tarpeen mukaan. Ulkoasuun käytetään museon omaa visuaalista identiteettiä. Sivuston visuaalinen sisältö on tietokantapohjainen teosten oleellisilla kuvaustiedoilla ja tehokas hakumoottori sallii näin selailun lisäksi teosten nopeat haut ja tiedon esitykset.

Verkkonäyttely on mikrosaitti joka kerää yhteen mediatiedostot visuaalisesti puhuttelevan gallerian muodossa

Esittele teokset tehokkaasti

Verkkonäyttely on nopein tapa julkaista taideteoksia dynaamisesti. Yhdistä teokset yhdelle sivulle tai jaa ne niin monelle sivulle kun haluat. Lataa kuvat, videot ja julkaisut ja luo koukuttavat verkkonäyttelyt minuuteissa.

Jaa verkkonäyttely linkillä

Verkkonäyttely liitetään kotisivuille helposti vain yhdellä URL-linkillä. Verkkonäyttelyn voi myös helposti upottaa osaksi kotisivuja tai uutiskirjeeseen. Käyttöliittymällä on reaaliaikainen hallintanäkymä kaikkiin aktiivisiin julkaisuihin ja voit päivittää näyttelyn sisältöä milloin vain ilman CMS ylläpitäjää.

Rikasta tiedostojasi ja jaa SoMe:en

Verkkonäyttelyssä voit koota interaktiivisen ja kiinnostavan kokemuksen lisäämällä kuva- ja videokokoelmaan virtuaalitodellisuuden ja lisätyn todellisuuden videoita sekä 360° videoita (YouTube), animaatioita ja julkaisuja.

Valitse ja yhdistä eri sisältöä optimaalisena yhdistelmänä jokaiseen kohdekäyttöön. Voit lisäksi liittää linkkejä muihin osoitteisiin, jakaa teokset sosiaaliseen mediaan sekä tarjota tiedostoja ladattavaksi. Responsiivinen galleria takaa että aineistosi on selkeästi esillä laitteesta riippumatta.

Rikasta mediatiedostojasi ja jaa SoMe:en

Siirrä mediatiedostot palveluun ja julkaise kuvat ja videot yhdellä klikillä MediaGalleria-muodossa kotisvuillesi

Helppo ylläpito

Verkkonäyttely.fi julkaisusivuston sisällön ylläpitoa hallitaan selainkäyttöliittymällä sekä älypuhelimella. Verkkonäyttelyä ylläpidetään selaimella sen tietokannasta, ei siis CMS sovelluksesta. Pelkkä palvelun aktivointi aineistolle ja tyylikäs verkkonäyttely on päivittynyt kotisivuillesi.

Optiona tarjotaan kirjautumisen kautta museon ylläpitäjälle pääsy MediaBank-palveluun, jolla ylläpitäjä saa lisäominaisuuksia sisällön joustavaalle jakamiselle tarvitseville osapuolille.

Tee teokset löydettäviksi

Teosten pitää ehdottomasti olla löydettävissä haulla, myös monikielisesti. Kuvaustiedot ei välttämättä ole suoraan hyödynnettävissä pelkästään museon luettelointikentistä, koska suurelle yleisölle museon toimialakohtaiset sisäiset sanavalinnat ei aina toimi hakukriteerinä. Esimerkiksi nuorisolle tarvitaan omanlainen kieliasu jotta haut toimisivat heille.

Metatieto, eli kuvaustieto teoksista ja taiteilijoista on tietenkin oltava oikeat ja luotettavat, mutta lisäksi olisi hyvä rajata kenttien liiallista lukumäärää verkkonäyttelyssä vain oleelliseen ja lisätä erikseen sellaista kuvaustietoa joka palvelee satunnaisia selailijoita.

Huomioithan arkikielen merkityksen hauissa

Julkaise ja jakele myös raskaita mediatiedostoja vaivattomasti

Julkaise ja jakele raskaita tiedostoja vaivattomasti

Yhdistä verkkonäyttelyyn raskaita mediatiedostoja ilman että kotisivusi toimivuus kärsii. Sinä päätät jos tiedostot ovat myös kävijöiden ladattavissa. Näkymät ja latausversiot voivat olla suojattuina vesileimalla. Kaikki verkkonäyttelyn tiedostot ovat tallennettuna palvelun hosting palvelimilla eivätkä rasita kotisivuja.

Verkkonäyttelyn vakio-ominaisuudet

Upota mille tahansa sivustolle

Räätälöity ulkoasu

Responsivinen ulkoasu

Optimoitu haulle ja analytiikalle

Ei vaadi IT osaamista

Rajaton skaalautuvuus

Lisää kuvia sekä YouTube ja Vimeo videoita

Jakelutoiminnot

Aseta otsikko, kuvaus ja avainsanoja

Valitse useista kielistä

Kiinnostuitko?

Ota yhteys, niin pääsette kokeilemaan palvelua ja kerromme miten saatte julkaistua kokoelmanne jopa päivässä.

Tilaa uutiskirje sähköpostiisi

Tilaan