Ota videot hallintaan Video Managerilla

face-1103708_960_720-web

Videoiden käyttö yrityksissä lisääntyy jatkuvasti, mutta kuitenkaan niitä ei aina arkistoida järkevästi. Videoiden ainoat versiot saattavat olla vain käyttäjien koneilla tai ainoastaan julkaisujärjestelmissä, kuten YouTube ja Vimeo. Ratkaisu arkistointiin on aineistonhallintasovellukset, kuten MediaBank tai Cumulus, joita usein myös kutsutaan kuvapankeiksi ja mediapankeiksi. Näiden avulla videot saadaan järjestettyä strukturoidusti ja jakelua voidaan kontrolloida erilaisilla käyttöoikeus-tasoilla.

Lue lisää

MediaGallery tuo brändikuvat ja videot visuaalisesti kotisivuille

MediaGallery-videoilla_web

Tehokeinona asiakkaiden kiinnostuksen herättämiselle kannattaa julkiset visuaaliset aineistot keskittää houkuttelevalle galleriasivulle kotisivuilla. Näin palvellaan brändiä visuaalisesti koukuttavalla viestinnällä joka puhuttelee nykyajan käyttäjiä ja tehostaa jakelua.

Lue lisää

Tuoko tekoäly ja kuvientunnistus apua avainsanoitukseen?

Aineistonhallinnan tagaysapuri

Kuvien määrä on digitaalisen kuvauksen aikana räjähtänyt käsiin. Digital Asset Management (DAM- digitaalinen aineistonhallinta) sovellukset tarjoavat yrityksille ratkaisuja hallita kuva- ja mediakirjastojaan. Tehokas Digital Asset Management vaatii toimiakseen avainsanoja, sillä miten muuten voit tehokkaasti etsiä tiedostoa tuhansien tiedostojen joukosta?

Lue lisää

The DAM Helsinki 2016 experience in a wrap

hand-reaching-images-stream

We are thrilled to hear the positive reactions from attendees to our shared content during the recent DAM Helsinki 2016 event in Helsinki. Parts of the seminar information will also be shared on our website.

We were proud to present the best of breed Digital Asset Management experience by speakers from Canada, Europe, Scandinavia and Finland. This approach gave the audience an international perspective rather than a local one and topics were addressed from various angles in the customer journey.

Lue lisää

Hyviä kokemuksia DAM Helsinki 2016 seminaarista

Kuva henkilöstä kuvapyörteessä

Kommunikointi visuaalisella aineistolla yleistyy vauhdilla

Olemme ilahtuneita saamastamme positiivisesta palautteesta DAM Helsinki 2016 tapahtumasta 23.11.2016 ja sen  jaetusta sisällöstä aiheena visuaalisten aineistojen tehokas hallinta. Seminaarin kieli oli englanti jota pidettiin järjestäen hyvänä ideana. Osa tilaisuuden yhteenvedosta julkaistaan sivuillamme englanniksi.

Lue lisää

DAM Helsinki 2016 – Digital Asset Management seminaari

DAM Helsinki 2016 seminaari

Keskiviikko 23.11.2016 Tapahtumatalo BANK, Unioninkatu 20, Helsinki

Suuren suosion saavuttanut DAM seminaarimme on taas täällä. DAM Helsinki 2016 seminaari kokoaa yhden päivän ajaksi innostavat ja mukaansa tempaavat kansainväliset huippupuhujat. Seminaari on englanninkielinen ja tuo kuulijoille kansainvälisen, skandinaavisen ja suomalaisen viestin DAM-kehityksen alalta.

Lue lisää

Miten julkinen kuvagalleria aineistopankista tarjoaa etuja?

julkinen kuvagalleria esimerkki mediaportal, MediaBank

Kilpailu asiakkaiden huomiosta kovenee ja yhtiön kuvat on saatava nopeasti ja yhä tyylikkäämmin esille yrityksen kotisivuille. Suurelle yleisölle tarkoitetut yhtiön julkiset kuvat tulee näkyä kotisivuilla tyylikkäästi, mielellään kuvagallerian muodossa, mobiililaitteilla helposti skrollattavana.

Lue lisää

Mikä on DAM ja miksi sitä tarvitaan?

Mikä on DAM ja miksi sitä tarvitaan?

Digitaalisuuden seurauksena tiedostojen tulva on jokaisen havaittavissa. Yritysten pitäisi saada tiedostot hallintaan jo ajankäytön ja brändinhallinnan laadun kannalta. Mutta mikä on tämä ihmeellinen DAM lyhenne jonka harva tunnistaa ja jota markkinoidaan ratkaisuna tähän?  DAM (Digital Asset Management) tarkoittaa suomeksi yrityksen digitaalisen omaisuuden (englannin kielestä asset) hoitamista.

Lue lisää

Näillä kolmella ohjeella onnistut DAM-aineistopankin rakentamisessa

DAM-järjestelmän ylläpitäjä on keskeisessä roolissa

Tiedostotulvaan on löydettävä hallintaratkaisu. Tavoitteena on tarjota työntekijöille työskentelytavat, jotka ottavat huomioon nykypäivän vaativat tarpeet. Digitaalisen aineistonhallinnan valjastaminen osaksi yrityksen markkinointirunkoa tarjoaa parempia keinoja kohdistaa ja tehostaa markkinointiviestintää oikeille kohderyhmille. Seuraavilla perusohjeilla rakennat helpommin toimivan palvelun yrityksellesi.

Lue lisää

Markkinointiportaali – edut pilvessä, syitä ja hyötyjä lyhyesti

Markkinointiportaali pilvessä

Kun puhutaan aineistonhallintapalvelusta pilvessä, eli SaaS-palvelusta, törmätään usein ristiriitaisiin päätelmiin siitä, miksi pilvestä olisi fiksua hallita aineistoja. Alla listataan lyhyesti yleisesti todettuja syitä ja hyötyjä nykyaikaisesta pilvisovelluksesta.

SaaS-pohjainen markkinointiportaali on erinomainen perusta yhteisön koko markkinoinnille ja viestinnälle. Se on yhtiön digitaalisen aineiston keskitetty varasto sekä kommunikointi- ja jakeluväline kaikille tiedostoille ja kaikille sidosryhmille.

Lue lisää

Tarjoa kaikki e-julkaisusi näkyvästi omalla galleriasivulla

Mercedes-Benz galleriasivu

Asettamalla yhtiön printtimateriaalit näytille omalle netin galleriasivulle selattavassa ja helposti luettavassa ePaper-formaatissa, korostat brändin markkinoinnin viestiä.

Lue lisää

Näin tehostat oman Cumulus-aineistopankin käyttöä!

Live Filtering suodatus käytännössä

Suodatus parantaa aineistopankin laatua ja käyttömukavuutta!

Kuvapankista halutaan mielellään tarjota laajempia aineistoja mutta samalla kuitenkin rajoittaa ja kohdistaa tiedostoja eri käyttäjäryhmille, kuten henkilökunnalle, lehdistölle, jälleenmyyjille ja mainostoimistolle. Tarjoa tiedoston jakamista kohdistetusti eri käyttäjäryhmille hyödyntäen Cumulus ohjelmiston Live Filtering modulia.

Lue lisää

Tarjoatko lukijalle digijulkaisusi laitekriittisella flash tekniikkalla?

pdf html5 flashToistuvasti viestintävirasto varoittaa flash-formaatin käytöstä siihen liittyvien tietoturvariskien takia. Kuitenkin monet yritykset tarjoilevat edelleen asiakkailleen flash-pohjaisia digilehtiä, katalogeja ja esitteitä piittaamatta mahdollisista seurauksista asiakkaan laitteille. Samaan aikaan ongelmalle löytyy jo ratkaisu: html5 tekniikka.

Lue lisää

MagNet Express tekee nettijulkaisun tekemisen yllättävän helpoksi

Uudella MagNet Express palvelulla lehdet, esitteet ja kuvastot edullisesti ja nopeasti nettiin!

Oy Communication Pro Ab juhlistaa jo yli 10 vuoden MagNet e-Publishing / e-julkaisujen tekemistä Suomessa lanseeraamalla uuden automaattisen itsepalvelupohjaisen MagNet Express palvelun.

Lue lisää

Voiko kuvakorjaukset tehdä PDF-aineistossa ilman manuaalista säätöä?

PageFinisher palvelu käsittelee paino-PDF:n kuvat automaattisesti

Kiireisen sivuntaiton haaste on yleensä saada lehden tai kuvaston lopullinen sivuntaitto painokelpoiseksi. Voiko siis laadukkaan painotuotteen tuottaa ilman manuaalista kuvienkäsittelyä ja lisäksi lyhyellä varoitusajalla, eli pikavauhdilla? Kuulostaako edes mahdolliselta? Lue tästä miten helpotat työtäsi.

Lue lisää

Painetun kuvan kuvankäsittelyn tietotaito heikkenemässä

Tiedätkö minkä kokoisina kuvat sopivat painotuotteeseen tai miten muokkaat kuvan mieleiseksi ja millä väriprofiililla säilytät oikeat värit painotuotteessa?

Värivirheen korjaus kuvankäsittely

Kuvankäsittely jakaa osaajat webbikuvien tekijöihin ja printin kuvien tekijöihin.
Monelle nuoremmalle digitoimiston kuvankäsittelijälle alkaa vaatimukset huippulaadukkaan painetun kuvan tuottamiseen olla hakusessa. Graafisen alan osaajien joukossa meneillään oleva trendi siirtyä printistä webbikuvien toteutuksiin vain yltyy.

Lue lisää

Mitkä tekijät on huomioitava aineistonhallintapalvelun rakentamisessa?

aineistopankin tekijät

Olet päätynyt hankkimaan digitaalisen aineistonhallinnan SaaS pilvipalveluna. Mitä tulisi tehdä seuraavaksi?

Jotta yhtiön aineistopalvelun tehostamiseen asetetut tavoitteet saadaan toteutettua pikaisesti tulee kiireisenkin työtahdin aikana muun muuassa seuraavat päätökset tehdä pian:

Lue lisää

Näin hallitset helposti yrityksen videot MediaBank-palvelussa

 

Videon käyttö yrityksissä kasvaa räjähdysmäisesti

Videot tarjoavat yrityksille tunnetusti erinomaisen mahdollisuuden esitellä tuotteitaan, mainostaa tuotteitaan, opastaa käyttäjiä ja vaikkapa esitellä tapahtumia. Videopankissa nämä arvokkaat videoaineistot ovat yrityksen valittujen sidosryhmien käytössä hallitusti ja ovat turvallisesti videostreamattavissa internetin kautta milloin vain ja missä vain.

Lue lisää

Mikset tarjoaisi zoomausta kuvien kiinnostavien yksityiskohtien tarkasteluun?

pienen yksityyskohtan zoomausta

On tilanteita, jossa jokin kuvan yksityiskohta voi olla tärkein yksittäinen tekijä valintaprosessissa.

Kun tarvitset tarkan yksityiskohdan kuvasta, kartasta taikka piirroksesta, on kuvan zoomaustyökalu webissä aivan ehdoton apuväline. Tarkka zoomaus vaatii kuitenkin raskaan originaalitiedoston, joten tutustu miten olemme toteuttaneet nopean zoomaustoiminnon ja miten sitä käytetään.

Lue lisää

Käyttöhistorian hyödyntäminen aineistopankissa

Tiedostojen käyttöhistoria kaaviomuodossaAineistopankissa tiedostojen löydettävyys perustuu metatietoihin, eli tietoihin jotka kertovat jotain pankissa olevista tiedostoista. Usein metatiedot syötetään käsin järjestelmään, mutta aineistopankin järjestelmä voi myös lukea paljon tietoa suoraan tiedostoista. Tällaisten automaattisten metatietojen hyödyntäminen on helpoin tapa parantaa aineiston löydettävyyttä, sillä se vaatii vain kertamäärittelyn eikä jatkuvaa manuaalista syöttöä.

Lue lisää

Miksi oikea metadata on niin tärkeä aineistonhallinnassa?

word cloud - metadataMitä ovat metadatat eli metatiedot ja mitä ne sisältävät?
Kun haet esimerkiksi kuvaa netistä, sovellus/palvelu löytää sinulle juuri sopivan kuvan omien kriteerisi mukaisesti, siksi, että kuvatiedoston kylkeen on täytetty erilaisia hakukriteereitä metatietona arkistoinnin yhteydessä. Hyvin täytetyt metatietokentät jotka selostavat kuvan sisältöä ovat edellytyksenä sille, että aineistot löytyvät kuvapankista helposti.

 

Lue lisää

iAC:lla lisäaineistoja mediapankkiin yrityksen ulkoa

 

Kuvapankista haluttaisiin tarjota laajempia aineistoja.
Kuvapankin suppea sisältö yrityksissä on välillä ongelmallista kun materiaalia ei tule riittävästi arkistoitavaksi. Antamalla laajemmalle käyttäjäryhmälle käyttöoikeuksia lisätä ja editoida kuvapankin aineistoa on myös riski ja perusteltu huoli sisällön laadunvalvonnan näkökulmasta. Yrityksissä halutaan kuitenkin parantaa kuvapankin sisältöä ja etenkin haastavien työtaakkojen takia laajentaa ja toteuttaa hajautetun sisällön ylläpitoa.

Lue lisää

Voiko Cumulus lukea automaattisesti tiedostot tiedostopalvelimelta?

Usein tiedostot tallennetaan yrityksen verkkopalvelimille, josta ne täytyy käsin viedä aineistonhallintajärjestelmiin. Kuinka tätä työnkulkua voidaan nopeuttaa ja automatisoida?


Mitä on automaattinen tiedostojen sisäänluku?
Automaattisella sisäänluvulla tarkoitetaan tiedostojen lisäämistä Cumuluksen katalogiin (metatiedot ja näyttökuva) ilman, että käyttäjän tarvitsee sitä itse erikseen viedä.

Lue lisää

Tehokasta ja hallittua tiedostojen jakamista joustavalla järjestelmällä

Tiedoston eri jakelumuodot

Hyvä aineistonhallintajärjestelmä tarjoaa käyttäjille monipuoliset ja helpot tavat jakaa visuaalisia tiedostoja ulkopuolisille tahoille. Tässä artikkelissa käydään läpi erilaiset jakelumuodot sekä niiden erot ja hyödyt.

Lue lisää

eCommerce Helsinki 2015

eCommerce2015
Olemme mukana e-commerce Helsinki 2015 tapahtumassa.

Tämän päivän ratkaisut, huomisen trendit ja tulevaisuuden menestystekijät!
Messukeskus Helsinki

25.-26. helmikuuta 2015, osasto 5f9
Tervetuloa osastollemme!

Rekisteröidy ilmaiseksi tapahtumaan tästä

Lue lisää

Materiaalinhallintaa – Investointina vaiko pilvipalveluna?

Kannattaako ostaa ohjelmistoratkaisu yrityksen käyttöön vaiko hankkia aineistonhallintaratkaisu pilvipalveluna? Vastaus tähän riippuu monestakin tekijästä.

Materiaalinhallintaa - Investointina vaiko pilvipalveluna?

Alla kolme ratkaisuvaihtoehtoa lyhykäisyydessään.

Lue lisää

Lisämyyntiä verkkokauppakuvastosta

Miten saadaan kuvastolla lisämyyntiä sekä verkkokauppaan että kivijalkamyymälään? Toteuttamalla digitaalisen kuvastokampanjan siten, että se mahdollistaa suorat ostot nettikuvastosta.

Verkkokauppaan linkitetty digitaalinen kuvasto

Lue lisää

Mitä aikaansaadaan materiaalipankin integraatiolla?

Integraatiot muihin tietojärjestelmiin liittyvät hyvin usein aineistonhallinta projekteihin. Esimerkiksi sisällön-hallintajärjestelmiin voidaan tarjota ikkuna, joiden avulla editoijalla on pääsy keskitettyyn kuva-arkistoon suoraan CMS-järjestelmän sivunmuokkausliittymästä.
Integraatiot ovat nykypäivää

Lue lisää

Cumulus User Meeting 2014

Alan ammattilaisten keskuudessa suuren suosion saavuttanut Cumulus User Meeting kokoaa Cumulus-käyttäjät kerran vuodessa yhteen. Tapahtumassa kuullaan ja nähdään mitä kaikkea uudet versiot ja palvelut, järjestelmärakenne ja modulit tuovat mukanaan.

CumulusUM

Lue lisää

Aineistonhallintapalvelun esittely

Katso video
Näin asiakkaamme käyttävät aineistonhallintapalveluja ja samalla voit todeta miten erilaiset käyttösovellukset itseasiassa ovat.

Lue lisää
SoitaLähetä viesti