Hextop valitsi Communication Pro.n tarjoaman nettipohjaisen Pagefinisher palvelun jolla Hextopin kuvakorjaukset ja värisäädöt PDF-tiedostossa tehdään automaattisesti etänä. Netissä tapahtuva palvelu automatisoi tuotannon työvaiheita ja on nopeuttanut julkaisujen valmistuksen Hextopilla.

Hextop Oy on kohdentamatonta suoramainontaa valtakunnallisille erikoiskaupan ketjuille tekevä  yritys Kaarinassa. Tuotantoskaala sisältää perinteisestä sanomalehtiilmoitusten, printtiesitteiden ja suorajakelulehtien valmistuksesta aina nykypäivän nettimainonnan tekoon.

”Nykypäivän tiukat aikataulut lehtien ja julkaisujen tuotannossa perinteisellä tavalla puristavat tekijät ahtaalle. Jotta 5 hengen yritys pystyy pitämään asiakkaiden yhä kireämmät mainostuotteiden aikataulut, etenkin tuotannon läpimenoajat kurissa, haki Hextop apua kuva- ja julkaisutoiminnan valmistuksen automaatiosta.”

– Toimitusjohtaja Heikki Hirvonen

Manuaalinen kuvien käsittely jäänyt pois taittotyöstä

Kuvien muokkaus on työläs tehdä itse. Pagefinisher palvelun ansiosta Hextopilla ei tarvitse enää tehdä kuville ja elementeille esikäsittelyä sivuntaitossa. Kuvia ei tarvitse säätää eikä kuvien kokoa muuttaa jonka seurauksena julkaisujen taittotyö on helpottunut ja nopeutunut.  Kuvien käsittely rajoittuu enää yksittäisten kuvien ulkoasun täysin uuteen muokkaukseen. Hextopilla InDesign taitosta tehty PDF-tiedosto raahataan yksinkertaisesti Pagefinisher palvelun IN kansioon ja hetkisen kuluttua on painovalmis PDF-tiedosto OUT kansiossa.

Painolaatu varmennetaan automaattisesti

Pagefinisher palvelulla saadaan julkaisumateriaalin painolaatu varmennettua, eikä tarvitse itse kantaa huolta painolaadusta. Palvelussa valitaan joko offset- tai sanomalehtilaatu painojäljelle ja sovellus tekee muokkaukset automaattisesti painovalmiiksi. Etenkin sanomalehtipuolella on ollut suuri hyöty siinä, että painettu materiaali näyttää hyvältä toteaa Hirvonen. Mitään värisäätöä ei ole tarvinnut tehdä kun julkaisut on tehty painovalmiiksi.

Communication Pro:n toimittama Pagefinisher palvelu on ollut Hextopilla käytössä nyt jo parisen vuotta ja hyödyt ovat olleet merkittävät julkaisujen kuvien keskinäisessä tasalaatuisuudessa. Raskaat aikaavievät kuvienkäsittelyn työvaiheiheet ovat vähentyneet. Pagefinisher palvelu on helpottanut koko organisaation työtä, kiteyttää Hirvonen.