Case Serlachius

Case Serlachius

Gösta Serlachiuksen taidesäätiö ylläpitää kahta Serlachius museota, joiden molempien juuret ovat paperia jalostaneen ja taidetta keränneen Serlachius-suvun, metsäyhtiön ja pienen paperipaikkakunnan historiassa. Taidesäätiön omat kokoelmat kuuluvat Pohjoismaiden suurimpiin yksityisiin taidekokoelmiin.

Kokoelmiin kuuluu myös Serlachius-yhtiön asiakirja ja valokuva-aineistoa, laaja arkkitehtipiirustuskokoelma sekä esinekokoelma.

Cumuluksella on keskeinen rooli museon arkistokokoelmien hallinnassa. Museon esinekokoelma ja kaikki sähköiset arkistoaineistot talletetaan Cumulukseen luotuihin tietokantoihin. Jokainen kokoelmatietokanta on erikseen räätälöity kyseiselle aihepiirille sopivaksi. Huolella tehdyt tietokannat ja ketterät hakutoiminnot varmistavat, että tiedonhaku on joustavaa ja palvelee hyvin tutkimusta. Aineistoista on helposti ja nopeasti löydettävissä juuri tarvittava materiaali ja sen sijaintitiedot arkistossa.

”Olemme olleet hyvin tyytyväisiä yhteistyöhön Communication Pron kanssa. Tämä yhteistyöhän on kohta kestänyt 10 vuotta!”

– Kokoelmasuunnittelija Leena Leiman Serlachius-museoista.

Cumuluksen kautta on parannettu kokoelmien saavutettavuutta myös erillisten kokoelmatietokannoista luotujen Web-julkaisujen kautta.

Kokoelmaselaimen avulla tehtiin erikseen karttanäyttely verkkojulkaisuna, joka tarjoaa yleisölle mahdollisuuden tutustua Mäntän kehityksestä 1600-luvulta nykypäivään kertoviin karttoihin. Verkkojulkaisuun liitettyjen kuvien 200% Zoomtoiminto mahdollistaa tarkan karttojen yksityiskohtien tutkimisen.

Asiakas
Serlachius-museot

Maksuton digitaalisen aineistonhallinnan kartoitus

Oletteko hankkimassa tai vaihtamassa aineisto,- kuva-, tai brändipankkia? Varaa aika maksuttomaan kartoitukseen. Käymme läpi nykytilanteenne. Kartoituksen päätteeksi olette paremmin kartalla siitä mitä hyötyä digitaalinen aineistonhallinta alustana tarjoaa juuri teille.