Mercedes-Benz galleriasivu

Asettamalla yhtiön printtimateriaalit näytille omalle netin galleriasivulle selattavassa ja helposti luettavassa ePaper-formaatissa, korostat brändin markkinoinnin viestiä.

Yritykset tarjoavat digitalisoitumisen yhteydessä asiakkailleen yhä laajemmin selailtavia pdf:iä luettavaksi netissä.  Nämä e-julkaisut, tai englanniksi ePaper, flip paper tai eBook, tarjotaan luettaviksi yrityksen omilla webbisivuilla ja viimeisintä huutoa on tarjota julkaisut selattaviksi omalta galleriasivulta.

ePaper julkaisutoiminnan työnkulku

Yritykset ovat enenevässä määrin siirtymässä perinteisistä ladattavista PDF-tiedostoista helposti selattaviin online ePaper julkaisuihin. Koska ePaperin luonti PDF-tiedostosta on tullut merkittävästi helpommaksi ja sen myötä myös tuotanto yleistynyt on julkaisulinkin tuottaminen jakautunut palvelun tarjoajiin ja yrityksen omalle markkinointi- ja viestintäväelle. Valmis selattava online ePaper on yleensä URL-linkiin tai koodilinkin muodossa.

Jotta saadaan toimiva selailuversio kotisivuilla tarvitaan yleensä webmasterin apua linkkien liittämisessä kotisivuille. Webmaster hallinnoi webbisivuja, huolehtii kotisivujen ulkoasusta ja valitsee kohdan jonne ePaperit halutaan liittää. e-julkaisun työnkulku vaatii jopa kolme osapuolta, originaali PDF-tiedoston tekijän, ePaper julkaisun tekijän sekä webmasterin, ennen kun valmis luettava e-julkaisu on lukijalle käytettävissä.

Yhdestä galleria-sivustosta kaikkien julkaisujen selailua kaikilla laitteilla

Mitä jos tuotanto saadaan yksinkertaistettua siten, että webmasterin ei tarvitse tehdä muuta kun kerran ohjeistaa ulkoasun toteutusta yhden galleriamaisen julkaisusivun brändin ohjeiden mukaiseksi ja jota sivua sitten jatkossa markkinointiosasto itse voi hallinnoida, lisätä ja poistaa julkaisuja yhdellä klikillä ilman webmasterin apua?

merimieseläkekassa galleriasivu

5 syytä miksi on mielekästä yhdistää e-julkaisut omalle galleriasivulle:

1. Tarjoat e-julkaisuja laajemmin ja teet sisällön kiinnostavammaksi

Selaimessa galleriasivu tehostaa yrityksen sanoman jakelua tehokkaasti. Galleriasivu on hakukoneptimoitu, joten julkaistu materiaali on haettavissa esimerkiksi Google haulla. Lisäksi jokainen julkaisu sellaisenaan on jo hakukoneoptimoitu (SEO). Kyseessä on erittäin edullinen viestinnän julkaisumuoto koska julkaistu aineisto on jo printin taittovaiheessa tuotannossa seulottu sisällön ja designin osalta toimivaksi. Mitään muunnos- tai lisätyötä ei tarvita ePaper julkaisun siirtämiseksi galleriasivulle. Galleriasivun jukaisuprosessissa ei siis tarvitse syntyä lisäkuluja mutta samalla kaikki ePaperit tulevat helpommin löydettäväksi ja luettavaksi.

2. Tarjoat lukijoille helpompaa sisällön jakelua

ePaper julkaisut ovat sellaisenaan jaettavissa sosiaaliseen mediaan, mutta uusi mahdollisuus jakaa koko galleriasivu sosiaaliseen mediaan auttaa lukijoita jakamaan kiinnostavaa sisältöä laajemminkin. Galleriasivun voi jakaa  sosiaalisiin medioihin kuten vaikkapa Facebookiin tai Twitteriin suoraan galleriasivun käyttöliittymästä.

3. Tuet paremmin brändin tunnettuvuutta ja viestiä

Lukijat saavat galleriasivusta kokonaisvaltaisemman kuvan brändin viestin tarjonnasta. Usein materiaali on myös pitemmältä ajalta kuin jos vain tarjoaa viimeisimmän julkaisun webissä. Erilaiset julkaisut voidaan julkaista joko yhdellä sivulla sekoituksena tai erillisillä sivuilla esimerkiksi brändi- tai tuotekohtaisesti tai materiaalikohtaisesti, kuten esitteet, asiakaslehdet tai vuosikertomukset. Lisäksi galleriasivun osoite pysyy samana vaikka siellä olevat julkaisut päivittyvät, joten siitä tulee nopeasti lukijoille tuttu kanava josta hakea ajankohtaisia julkaisuja.

4. Ohjaat lukijaasi ilman harhaanjohtavia mainoksia

Pidä huoli siitä, että gallerisivu on aina ilman kolmansien osapuolten mainoksia tai vieraita julkaisuja jotta lukijan keskittyminen sinun julkaisuusi ja sisältöösi ei olisi uhattuna. Voit myös hyödyntää liikennetilastoja eduksesi selvittämällä lukijasi nettikäyttäytyminen ja seuraamalla ePaperin klikkien kautta asiakkaan mieltymyksiä.

5. Julkaiset kohdistetusti eri aineistoja vaikkapa alueittain tai asiakkaittain

Kun eri maille osoitetaan materiaalia vaikkapa kielen ja tuotetarjonnan mukaan voidaan aineisto suodattaa ainostaan sinne missä kyseinen julkaisu saa näkyä. Espanjassa näkyy siten vain espanjankieliset aineistot ja vain niistä tuotteista joita sille markkinaalueelle halutaan tarjota. Joissain tilanteissa on lisäksi tarve suojata julkaisuja joutumasta väärien käyttäjien hyödynnettäväksi jolloin julkaisut toteutetaan vaikkapa salasanasuojauksilla tai rajoitetuilla oikeuksilla e-julkaisujen lukijoille. Riippuen aiheesta voidaan sivusto lisäksi toteuttaa hakutoiminnallisuudella ja näin löydät haluamasi sisällön helposti.

Buster mediasivu

Näin helpotat ja yksinkertaistat tuotantoprosessia

Tehokas tuotantomalli aikaansaadaan siten, että käyttäjä siirtää PDF-tiedoston (drag&dropilla tai klikillä) selaimessa toimivaan julkaisupalveluun jossa syntyy käyttövalmis nettijulkaisu minuuteissa. Selaimen käyttöliittymästä käyttäjä voi tämän jälkeen vain yhdellä klikillä julkaista esitteet ja asiakaslehdet brändätylle, galleriamaiselle webbisivulle.

Käyttöliittymällä on reaaliaikainen hallintanäkymä kaikkiin aktiivisiin julkaisuihin. Siitä voidaan selata julkaisuja sekä upottaa julkaisut haluttuun webbisosoitteeseen ja poistaa helposti vanhentuneet julkaisut. Koska käyttäjiä ja laitteita on vaihtelevan erilaisia on galleriasivun käyttö optimoitu eri kokoisille mobiililaitteille ja työasemakäyttöön automaattisesti, eli sivu on responsiivinen. Selailijat saavat välittömästi kokonaiskuvan tarjottavista julkaisuista ja pääsevät yhdellä klikillä julkaisun kuvakkeesta selailemaan haluamaansa julkaisua galleriasivusta.

Oy Communication Pro Ab on jo yli 10 vuoden aikana tarjonneet MagNet e-Publishing julkaisupalveluja moneen eri käyttötarkoitukseen. Tutustu automatisoituun MagNet Express GalleryPage itsepalvelu-ratkaisuumme sekä palveluna tarjottavaan ja räätälöitävään MediaPage MagNet ePaperien julkaisuhallintaan. Lisätietoa MagNet Expressistä saat tästä: https://www.communicationpro.com/magnet-express-selfservice-julkaisupalvelu/

MagNet Express esittelyvideon löydät tästä: https://www.communicationpro.com/cpl/magnet-express-esittelyvideo/