Planmeca-gruppen är en finländsk producent av hälsoteknologiprodukter. I Planmeca-gruppen ingår också andra tillverkande företag utöver en distributionskedja bestående av fjorton handelsbolag i olika länder. Vid administreringen av produktbilder samt delning av bilder och marknadsföringsmaterial till samarbetspartners använder sig bolaget av Cumulus materialbanken.

Cumulus Sites -nätservicen används för tillfället av fyra företag inom koncernen. I Planmecas egna service erbjuds användarna ytterligare en möjlighet att beställa fysiska marknadsföringsmaterialier direkt från ”webbshopen”.

Materialhanteringen ska också vara lätt att använda samt lätt att hålla materialet uppdaterat på webben i realtid. Cumulus materialbankens Smart Categories -tilläggsmodul möjliggör dessutom en språkfiltrering av broschyrer och manualer.

För bläddrandet av broschyrerna används ett för tabletter och läsplattor anpassat gränssnitt som också kan användas offline.

”För oss är det viktigt att kunna erbjuda en lättanvänd materialbank för våra samarbetspartner. Man kan ladda bilder samt elektroniska broschyrer och manualer från en och samma adress. Utöver det kan man beställa alla tryckta broschyrer, manualer samt annat marknadsföringsmaterial – fast direkt levererat till en mässa.” 

-Maarit Vannas, Marknadsföringsdirektör, Planmeca