Moomin Characters Oy Ltd on virallinen Muumi-tuotteiden tavaramerkin hallinnasta vastaava taho. Kaikki Muumilaakson hahmot ovat maailmanlaajuisesti rekisteröityjä tavaramerkkejä. Muumeilla on maailmanlaajuisesti yli 450 lisenssinhaltijaa, joiden koordinointia hallitaan mm. Cumulus MediaBankin avulla.

Moomin jakaa brändin lisensoitavaa materiaalia maailmanlaajuisesti webin kautta agenteille ja sadoille yhteistyökumppaneille, tietokannassa korostuu Cumuluksen monipuolinen mutta helposti hallittava roolipohjainen oikeuksien hallinta.

”Pienenä organisaationa halusimme ulkoistamisella varmistaa osaavan ylläpidon ja tuen järjestelmälle. Käytämme Cumulus MediaBankia digitaalisen aineistomme jakeluun eri sidosryhmille sekä arkistointiin.”

– Pekka Halonen Moomin Characters Ltd.

Laaja asiasanarakenne varmistaa oikeiden kuvien nopean löytämisen ja täysin monikielinen sisältö ja käyttöliittymä puolestaan kansainvälisen käytettävyyden. Tehokkaan zoomauksen ansiosta taiteilijan kädenjälki on täydellisesti nähtävissä kuvia
valitessa.

Lainattava näyttelymateriaali on omassa tietokannassaan, josta ylläpito ja yhteistyökumppanit näkevät taulujen ja esineiden varaustilanteen suunnitellessaan tulevia näyttelyitä.

Tove Janssonin valokuvakuvagalleriassa on kuvia Toven elämästä ja perheestä vuosien varrelta.